Uw brommobiel financieren

Betalen per maand

Veel mensen betalen hun brommobiel niet in één keer, maar betalen een vast bedrag per maand. Dat is lekker makkelijk: u hoeft niet in één keer het hele bedrag over te maken. Intussen kunt u al wel lekker rijden in uw nieuwe (of gebruikte) brommobiel. Zo heeft u nog voldoende geld over voor andere uitgaven, en bent u tegelijkertijd de trotse bestuurder van een brommobiel. Dat wilt u toch ook?

Hoe werkt het?

Financieren betekent eigenlijk kopen op afbetaling. Een groot voordeel hiervan is dat u na de laatste betaling eigenaar bent van uw brommobiel. U kunt daarna dus lekker doorrijden, of uw brommobiel inruilen voor een ander exemplaar. Uw inruil zorgt er dan voor dat uw maandbedrag lager wordt (soort aanbetaling).

Dat is fijn, want op deze manier kunt u langzaamaan steeds goedkoper gaan rijden. En steeds een jongere brommobiel besturen, of zelfs een nieuwe. U kunt een financiering afsluiten voor 12 maanden, maar ook voor veel langer. De maximale termijn is 120 maanden. Wij adviseren graag wat het slimste is voor uw situatie.

Financiering aanvragen

Een financiering kan worden aangevraagd met het aanleveren van uw inkomensgegevens. Hiermee beoordeelt de kredietgever of financieren mogelijk is. Vast onderdeel van de aanvraag is een BKR-toetsing. Het Bureau Kredietregistratie houdt in Nederland bij of het aangaan van een krediet mogelijk is of niet. Na akkoord van het BKR kan de aanvraag doorgaan en kunt u binnenkort in uw nieuwe brommobiel wegrijden.

Kosten

Bij financieren betaalt u dus elke maand voor de afschrijving. Daardoor wordt u ook eigenaar aan het eind van het contract. Uw maandbedrag is veel lager dan bijvoorbeeld bij leasen, de verzekering en het onderhoud regelt u zelf. Dat is handig: schadevrije jaren die u hebt opgebouwd blijven zo bestaan en kunnen meer worden. Waardoor de verzekering goedkoper kan worden.

Onderhoud

Het onderhoud verzorgt u ook zelf. Elke brommobiel moet minimaal 1 x per jaar of 1 x per 5000km een onderhoudsbeurt krijgen. Rijdt u meer, dan komt u vaker in aanmerking voor onderhoud. Het bijhouden van het onderhoud is ook voor uzelf van belang: het wordt straks immers uw eigen brommobiel!

Bezoekadres

  • Brommobiel Utrecht
  • Nicolaasweg 68
  • 3581 VJ Utrecht

Contactinformatie