Historie

Brommobielutrecht is in 1937 op de huidige locatie gestart als Garage Modern. In die jaren is Garage Modern Opel dealer voor Utrecht. In 1952 werd het Opel-dealerschap verruild voor het merk Volvo. Inmiddels wordt het bedrijf gerund door dhr. Koehorst sr. Doordat de activiteiten steeds meer werden verlegd naar het sleepbedrijf/kraanverhuur, werd het Volvo dealerschap beëindigd.

Op 01 februari 1971 heeft dhr B. Koehorst jr. het autobedrijf overgenomen. Na een korte periode sub-dealerschap van Daf en later Alfa Romeo, volgde in 1981 het dealerschap van Lada. Het kraanbedrijf werd door dhr. Koehorst sr. voortgezet in de hal naast het huidige pand, wat hiervoor door de hoogte ook beter geschikt was.

In het jaar 1995 is Brommobielutrecht als derde dealer in Nederland gestart met de verkoop van brommobielen van het merk Ligier. Door de vroege start met brommobielen is er sprake van een flinke voorsprong op het gebied van kennis en ervaring. Op 02 juli 2007, 70 jaar na de oprichting, is het bedrijf overgenomen door Garage van der Wind, als universeel garagebedrijf reeds sinds 1960 gevestigd in dezelfde straat, op 100 meter afstand van Brommobielutrecht.

Bezoekadres

  • Brommobiel Utrecht
  • Nicolaasweg 68
  • 3581 VJ Utrecht

Contactinformatie