Voordelen DCI

Hier kunnen wij u bij helpen

Stillere brommobiel kopen? De DCI-motor is de oplossing!

De unieke DCI-motor van Ligier en Microcar heeft veel voordelen voor je.

  • Stiller
  • Krachtiger – merkbaar met o.a. optrekken
  • Veel minder trillen en schudden
  • Standaard met easy-parking: lekker eenvoudig parkeren

Veel mensen denken dan brommobiel nog altijd zoveel herrie maken als vroeger. Dat hoeft niet! Elke brommobiel maakt nu eenmaal meer geluid dan een auto, maar het kan zoveel beter dan de herrie van een “oude” Lombardini Progress (Ligier/Microcar), Kubota (Aixam) of Yanmar-motor: De Lombardini DCI-motor is op alle punten anders: deze motor is namelijk de enige motor die speciaal is ontwikkeld voor een brommobiel. Dus niet een bestaande motor gebruikt met alle nadelen van dien, maar helemaal nieuw ontwikkeld. Enkel voor gebruik in een brommobiel. Dat merk je: deze motor is veel rustiger, het enorme schudden van de motor voor het stoplicht is voorbij en hij trekt ook nog eens lekker pittig op! Dit is wat je zoekt als je uit een auto komt!

Brommobiel met Airconditioning kopen?

Brommobiel met airconditioning kopen? Dat kan! Voordelen van een airco in een brommobiel: lekker koel in de zomer, in voor-en najaar een comfortabel droog klimaat (snel ontwasemen) in de Ligier of Microcar brommobiel. Let wel op: de enige motor die een airconditioning goed kan laten werken bij brommobielen is de unieke Lombardini DCI-motor. Een airco vraagt veel vermogen. Daarom heb je een computer-geregelde motor en inspuiting nodig, zodat de airco ook blijft werken tijdens optrekken en b.v. voor het stoplicht. Zonder deze Lombardinie DCI-motor zou de airco tijdens optrekken uitvallen, evenals bij stilstaan voor het stoplicht. Dat is niet leuk als je in de brandende zon staat. Je kunt ook airco bestellen icm b.v. een Kubota-motor (Aixam), maar die zal nooit volledig en goed kunnen werken. Dat zou ook het geval zijn bij een “oude” Lombardini Progress motor. Alleen de Lombardini DCI-motor kan dankzij het motormanagement tijdelijk meer motorvermogen geven als dat gevraagd wordt. Wil je testen hoe goed een airco kan werken en een Ligier of Microcar rijdt met airconditioning? Komlangs voor een proefrit: Maak een afspraak.

Brommobiel met (Elektrische) stuurbekrachtiging kopen?

In je auto heb je stuurbekrachtiging, dus dat wil je ook in je brommobiel. Gelukkig kan dat! En dan niet meer de ouderwetse, erg dure hydraulische stuurbekrachtiging van € 2000,00, maar voor € 495,00 een veel beter werkende elektrische stuurbekrachtiging. Omdat deze elektrische stuurbekrachtiging – dankzij de unieke Lombardini DCI-motor – instelbaar is, heb je bij parkeren 5 x meer bekrachtiging dan op snelheid! Dat is wat je nodig hebt: hulp en comfort waar het moet (bij parkeren) veilig waar het nodig is (op snelheid). Dit kan enkel bij de computer geregelde DCI-motor: de computer stuurt ook de elektrische stuurbekrachtiging aan en kan verschil in bekrachtiging geven. Dit zal nooit kunnen bij de “oude” Lombardini Progress motor (Microcar en Ligier) en ook niet bij de Kubota-motor (Aixam). Wie comfort, luxe en veiligheid zoekt: koop een Ligier of koop een Microcar met stuurbekrachtiging. Zo rijdt u (bijna) net als in uw auto!