Waar mag een brommobiel rijden?

Waar mag een brommobiel rijden? Het is iets wat veel mensen zich afvragen, vooral wanneer ze geïnteresseerd zijn in het aanschaffen van een brommobiel. Ook zijn er veel misverstanden omtrent de verkeersregels wanneer het gaat om het gebruik van een brommobiel. Brommobiel Utrecht wilt deze misverstanden graag oplossen. In dit blog vertellen we u alles over de regels omtrent brommobielen.

Wat is een brommobiel?

Als eerste vertellen we u graag in het kort wat over de brommobiel. Een brommobiel is een bromfiets op 3 of 4 wielen. Ze lijken op kleinere personenauto’s, maar kunnen maximaal 45 kilometer per uur rijden. Ook is een brommobiel niet hetzelfde als een gehandicaptenvoertuig. Alhoewel het ontwerp van sommige brommobielen tegenwoordig op de doorsnee personenauto lijkt, is de bestuurder niet toegestaan om meer dan één passagier te vervoeren. Bent u in het bezit van auto- of motorrijbewijs? Dan mag u een brommobiel besturen.

Fietspad of rijbaan?

Over het algemeen gelden voor bestuurders van brommobielen dezelfde regels als voor automobilisten. Een van de grootste brommobiel misverstanden is dat mensen ervan overtuigd zijn dat brommobielen op fietspaden horen te rijden. Dit is niet het geval. Brommobielen horen net als auto’s, motoren en vrachtwagens op de rijbaan. Waarom dit zo is? Brommobielen hebben een breedte van 140 cm, wat te breed is voor het fietspad en op de autorijbaan hoort. Echter is het niet toegestaan om met een 45 km auto op wegen te rijden waar er sneller wordt gereden dan 45 kilometer per uur.

Maximumsnelheid van een brommobiel

Zoals we net hebben uitgelegd, is het niet toegestaan om met een 45 km auto op wegen te rijden waar er sneller wordt gereden. De maximumsnelheid voor brommobielen ligt dan ook op 45 kilometer per uur binnen en buiten de bebouwde kom. Uw brommobiel wordt niet toegelaten op autowegen waar geen langzaam verkeer is gewenst. Hoe u deze wegen herkent? Het verkeersbord C9. Dit is een rond wit bord met een rode rand. Op dit bord zijn de symbolen van een trekker, bromfiets en fiets afgebeeld.

Brommobielen van Brommobiel Utrecht

Wilt u graag een brommobiel aanschaffen? Als brommobiel dealer in de regio Utrecht verkopen we natuurlijk brommobielen. Zo verkopen wij brommobielen van de merken Microcar en Ligier. Microcar is in Nederland het meest verkochte brommobiel model. Daarnaast is Ligier hét merk wanneer u een luxe merk brommobiel wilt. Of u een 45 km auto wilt kopen of een brommobiel wilt leasen, alles is mogelijk.

Bekijk eens de modellen Ligier JS50 of JS60. Wanneer een fijne en praktische brommobiel je voorkeur heeft, raden we de Microcar Dué aan. Brommobielen van Microcar en Ligier zijn uitgerust met behoorlijk stille DCI motoren.

Brommobielen van Brommobiel Utrecht

Wilt u graag een brommobiel aanschaffen. Als brommobiel dealer in de regio Utrecht, verkopen we natuurlijk brommobielen. Zo verkopen wij brommobielen van de merken Microcar en Ligier. Microcar is in Nederland het meest verkochte brommobiel model. Daarnaast is Ligier hét merk wanneer u een luxe merk brommobiel wilt; ze staan niet voor niks bekend als de SUV’s onder de brommobielen. Of u een 45 km auto wilt kopen of een brommobiel wilt leasen, alles is mogelijk.

Koop of lease uw brommobiel!

Nu u meer weet over de regels omtrent brommobielen, bent u vast nog meer geïnteresseerd in het gemak en comfort van een Ligier of Microcar brommobiel. Koop of lease uw brommobiel bij Brommobiel Utrecht, nieuw of tweedehands. Wilt u meer weten over een brommobiel of een proefrit maken? Neem gerust contact op. Wij voorzien u altijd van eerlijk en persoonlijk advies.

Bezoekadres

  • Brommobiel Utrecht
  • Nicolaasweg 68
  • 3581 VJ Utrecht

Contactinformatie