Tweedehands brommobiel kopen

Tweedehands brommobiel kopen? Veel mensen kiezen er vandaag de dag voor om een gebruikte brommobiel aan te schaffen. Wanneer u kiest voor een brommobiel die al gebruikt is, heeft u minder last van het feit dat een brommobiel minder waard is. De tweedehands brommobielen die wij aanbieden zijn van verschillende kwalitatieve merken zoals Ligier en Microcar en zijn amper te onderscheiden van een nieuwe brommobiel.

Bekijk de occasions uit ons ruime assortiment en maak een afspraak voor een bezoek aan de showroom, of neem contact op voor meer informatie.

Wat is een brommobiel?

Een brommobiel, ook wel bekend als een microcar, miniauto of quadricycle, is een compact gemotoriseerd voertuig dat is ontworpen voor gebruik op de openbare weg. Het wordt gekenmerkt door zijn kleine formaat, beperkte snelheid en lichte constructie. Brommobielen zijn populair vanwege hun wendbaarheid in stedelijke gebieden en worden vaak gebruikt door mensen die geen regulier autorijbewijs hebben of voor wie een traditionele auto niet praktisch is.

Waarom een tweedehands brommobiel kopen?

Er zijn veel redenen waarom mensen vandaag de dag steeds vaker een brommobiel kopen. Wanneer de keuze uitgaat naar een tweedehands brommobiel, kunt u er bij Brommobiel Utrecht van uitgaan dat deze net zo goed is als een gloednieuwe brommobiel. De gebruikte brommobielen zijn een stuk voordeliger, maar zijn nog altijd veilig te gebruiken. En het wordt nog voordeliger: zo hoeft u met een brommobiel geen wegenbelasting te betalen of door de APK te gaan en heeft u los van het AM-rijbewijs, geen autorijbewijs nodig.

Brommobielen beginnen steeds meer op echte auto's te lijken, dankzij hun luxe interieur. Bovendien zijn deze voertuigen klein, compact, zuinig en zeer modieus. Omdat ze feitelijk overdekte brommers zijn die plaats bieden aan twee personen, zijn ze bijzonder aantrekkelijk. Hierdoor is een tweedehands brommobiel een uitstekende vervanging voor een personenauto.

Voor wie is een brommobiel geschikt?

Brommobielen zijn vooral populair bij ouderen, mensen met beperkte mobiliteit en jonge bestuurders. Maar waarom kiest men voor een brommobiel? Onze ervaring leert dat ouderen vooral kiezen voor een brommobiel omdat het een oplossing biedt wanneer het reguliere rijbewijs niet meer verlengd kan worden. Zo behouden zij hun mobiliteit en flexibiliteit. Jongeren kiezen steeds vaker voor een brommobiel omdat zij het verschil tussen een auto en een scooter vaak te groot vinden.

45 km per uur

Een kenmerk van alle tweedehands brommobielen is dat ze een maximumsnelheid van 45 kilometer per uur hebben. Dit betekent dat u zowel binnen als buiten de bebouwde kom mag rijden. Het is echter niet toegestaan om met een brommobiel op snelwegen en autowegen te rijden, evenals op wegen die gesloten zijn voor langzaam verkeer. Houd u aan de verkeersregels die voor personenauto's gelden. Zo mag u niet op de fietsstrook of het trottoir rijden. Een brommobiel mag ook niet op een gehandicaptenparkeerplaats geparkeerd worden, maar moet op een reguliere parkeerplaats voor auto's staan.

Verschillende modellen brommobielen

Brommobiel van Ligier

Een Ligier brommobiel wordt gekenmerkt door de veelzijdigheid, comfort en een dynamisch rijgedrag. De tweedehands brommobielen beschikken over een sportieve uitstraling, maar zijn uitgevoerd met elegante details. Het merk heeft door de jaren heen verschillende uitvoeringen uitgebracht, zoals de Ligier JS50 en de JS50L. Voorgaand genoemde bieden naast veel rijcomfort, ook luxe en zijn hoogwaardig afgewerkt. Bekijk gerust de tweedehands Ligier brommobielen uit ons aanbod en maak een afspraak voor een proefrit.

Brommobiel van Microcar

Geïnteresseerd in een Microcar brommobiel? Een Microcar biedt vele voordelen, zoals een hoge instap en maximale ruimte. Een tweedehands Microcar brommobiel staat bekend om zijn sportieve en strakke uitstraling, en is een van de best verkochte brommobielen op de Nederlandse markt. Dit merk biedt veel kofferruimte en een groot dashboard met talrijke opbergvakken. De binnenruimte is royaal voor zowel bestuurder als passagier. Dankzij de hoge instap kunt u gemakkelijk in- en uitstappen en heeft u goed zicht rondom de wagen.

Gratis proefrit in een tweedehands brommobiel

We kunnen ons voorstellen dat u benieuwd bent naar hoe een brommobiel precies rijdt. Wilt u een ritje maken in een van de modellen? Maak gerust een afspraak voor een gratis proefrit. Deze proefrit is geheel vrijblijvend en verplicht u nergens toe. We laten u graag kennis maken met een tweedehands brommobiel uit ons aanbod. Uiteraard vertellen we u tijdens deze afspraak alles wat u maar wilt weten over het kopen van een 45 km auto. Wist u dat u zelfs de mogelijkheid hebt om een brommobiel te leasen?

De voordelen van Brommobiel Utrecht

Brommobiel Utrecht is al sinds 1995 dé brommobiel dealer in de regio Utrecht. Maar wist je dat wij door heel Nederland aan huis leveren? We overleggen dan over een geschikt aflevermoment. Bij ons profiteer je van nog veel meer voordelen:

  • Ervaring met Ligier brommobielen en Microcar brommobielen
  • Veel persoonlijke aandacht en altijd deskundig advies
  • Ruime voorraad aan zowel nieuwe als gebruikte brommobielen
  • Thuisbezorgservice
  • Minimaal 2 jaar volledige fabrieksgarantie en pechhulpdekking bij een nieuwe 45 km auto
  • Unieke mogelijkheid tot private lease
  • Vervangend vervoer bij reparaties of onderhoud

Tweedehands brommobiel kopen? Neem contact op

Bekijk alle brommobielen van de merken Ligier en Microcar uit ons aanbod! Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van een tweedehands brommobiel? Neem gerust contact op voor meer informatie. Je kunt contact opnemen door je vraag en contactgegevens achter te laten in het contactformulier, te bellen naar 0302 512 638 of een e-mail te sturen.

Wat moet ik controleren bij het kopen van een tweedehands brommobiel?

Bij het kopen van een tweedehands brommobiel is het belangrijk om de kilometerstand te controleren, de algemene staat van de carrosserie te inspecteren en ervoor te zorgen dat alle essentiële functies zoals remmen, verlichting en stuurinrichting goed werken. Ook is het verstandig om de onderhoudsgeschiedenis te achterhalen.

Hoe weet ik of een tweedehands brommobiel betrouwbaar is?

Een goede indicatie van de betrouwbaarheid van een tweedehands brommobiel is de onderhoudsgeschiedenis. Zoek naar voertuigen die regelmatig zijn onderhouden en waarvan de vorige eigenaren goed voor het voertuig hebben gezorgd. Daarnaast is het verstandig om een proefrit te maken om de prestaties van het voertuig zelf te ervaren.

Zijn er specifieke documenten die ik nodig heb bij de aankoop van een tweedehands brommobiel?

Bij de aankoop van een tweedehands brommobiel moet je altijd vragen naar het kentekenbewijs, het onderhoudsboekje en eventuele keuringsrapporten. Deze documenten geven inzicht in de geschiedenis en de staat van het voertuig.

Zijn er bepaalde garanties of garantieopties beschikbaar voor tweedehands brommobielen?

Hoewel garantieopties kunnen variëren, bieden sommige dealers of verkopers van tweedehands brommobielen beperkte garanties aan op bepaalde onderdelen of mechanische aspecten van het voertuig. Bij vragen over de garanties bij Brommobiel Utrecht neem gerust contact met ons op.